Filmpjes


Aantal gevonden foto's : 11   (van: 11)

1.
Raadsvergadering 12 maart 2018

Historische datum 12 maart 2018: 27 raadsleden stemden tegen het plan 9 windturbines te plaatsen in Blerick.

Zoals bekend gingen wij akkoord met de 4 windturbines in het voorkeursgebied en wilden wij dat de 5 windturbines buiten het voorkeursgebied richting Blerick geschrapt werden. De partijen VenLokaal en Lokale Democraten stelden per amendement voor 6 windturbines te schrappen. Tijdens de vergadering stelde het CDA voor uit te gaan van realisatie van de 4 in het voorkeursgebied gelegen windturbines. Maar beide voorstellen kregen geen steun van het college. Gesteld werd dat de initiatiefnemers zich bij 4 of 5 windturbines zouden terug trekken. Het was dus alles of niets. Het werd dus niets.

Een overwinning voor de omwonenden, een overwinning voor het gezond verstand, een overwinning voor de democratie. Het college van B&W luisterde niet naar de burgers, de gemeenteraad heeft dat in meerderheid wel gedaan.

===================================================================================
HELAAS BETEKENDE DIT BESLUIT VAN DE GEMEENTERAAD NIET DEFINITIEF HET "UIT" VOOR DE 5 WINDTURBINES RICHTING BLERICK. MAAR DIT ZAL HET LAATST GEPLAATSTE FILMPJE ZIJN. KERN LIGT VERDER BIJ "DOCUMENTATIE" > "DOCUMENTEN ACTIEGROEP".


2.
Boekend houdt de adem in

"Als de raad niet instemt met de komst van negen windturbines op Greenport dan heeft dat volgens het stadsbestuur nogal wat negatieve consequenties. Bewoners zijn niet blij met een brief die daarover is verstuurd.

Het Venlose stadsbestuur heeft een brief van de provincie doorgestuurd naar de raad en wijst zelf nadrukkelijk op een aantal gevolgen. Als het windpark er niet komt, is dat volgens het college slecht voor het aanzien van Venlo en heeft dat ingrijpende financiële consequenties. Het kost Venlo naar verwachting in ieder geval zo'n 800.000 euro.

Bewoners in de Actiegroep Windturbines Blerick spreken van een chantagebrief. De advocaat van de bewoners schrijft in een eigen brief aan de raad dat hij hoopt dat raadsleden zich niet door de dreigende woorden van het college laten beïnvloeden. 'Blijkbaar zijn de financiële belangen voor het college groter dan de belangen van de inwoners van de gemeente Venlo.'

Volgende week woensdag neemt de gemeenteraad een besluit over de windturbines op Greenport. Bewoners van Blerick en Boekend maken zich zorgen, onder meer over gevolgen van de gezondheid."


3.
NOS op 3, geluid als wapen

"Geluid dat je niet kan horen kan schadelijk zijn - en zelfs als wapen worden gebruikt. De VS denkt dat dat is gebeurd bij Amerikaanse diplomaten in Cuba." In dit filmpje wordt ingegaan op infrasoon geluid. Opgemerkt moet worden, dat we het bij infrasoon hebben over geluid onder 20 Hz (niet 50 Hz). Duur filmpje 1.39 minuten. Datum 03.10.2017


4.
Pandora

De realiteit van het leven met windturbines. Australië 2011. Nederlands ondertiteld.  Duur filmpje 15.49 minuten.


5.
Mythen und Wahrheiten zur Windkraft

Duits filmpje over windenergie. Willi Schmidt, 2016. Duur filmpje 15.59 minuten.


6.
Infraschall von Windkraftanlagen

Infraschall von Windkraftanlagen - Beitrag in Spiegel TV Magazin am 07.06.2015. Duur filmpje 10.27 minuten.


7.
Kees de Lange interviewt Fred Udo; het sprookje dat windenergie heet

"De windenergie binnen het energie akkoord gaat ons minstens 53 miljard kosten zonder dat het milieu er veel mee opschiet. dat betekent; 500 Euro per jaar boven op onze energierekening!" Duur filmpje 35.11 minuten. Datum 19.04.2016.

Dr. Fred Udo is gepromoveerd in de kernfysica aan de Universiteit van Amsterdam. Als senior onderzoeker heeft hij gewerkt aan grote experimenten opgesteld bij de versnellers van CERN in Geneve. Verder is hij buitengewoon hoogleraar experimentele elementaire deeltjes fysica aan de Vrije Universiteit van Brussel. Na zijn pensionering heeft hij gewerkt aan kritische analyses van windenergie.


8.
Lezing Hans-Werner Sinn

Prof. Dr. Dr. h.c. mult. Hans-Werner Sinn is een Duits econoom. Hij was onder andere "Präsident" van het Duitse Ifo Instituut voor Economisch Onderzoek te München. Hij heeft meerdere boeken over vraagstukken uit de economische politiek geschreven. Hier kunt u zien een lezing over groene energie, gehouden op 12 december 2017 aan de Ludwig Maximilian Universität te München. Wat is maximaal haalbaar, welke opslagmogelijkheden zijn er etc.  Duur filmpje 1.15 uur.

Ondertitel: "Energiewende politisch geistesgestört!"


9.
Gesundheit - Schall und Infraschall

Lezing door Dipl. Ing.(TH) Bernd Töpperwien over infrasoon geluid en gezondheid. Duitsland 2014. Duur filmpje 17.00 minuten.


10.
Infraschall Windkraftanlagen

Lezing door Dr. Eckard Kuck  over infrasoon geluid en gezondheid, 2014. Duur filmpje 56.55 minuten.


11.
Uitzending Omroep Venlo d.d. 21.09.2017

In de uitzending van 21 september 2017 schenkt Omroep Venlo aandacht aan de windturbines in Blerick, is Jos Raedts als woordvoerder van de A.W.B. te zien. Duur filmpje 2.01 minuten.